Groepsles yoga

Wat is yoga?

Yoga is een eeuwenoude discipline die gericht is op het harmoniseren van lichaam en geest. Het omvat een variëteit aan fysieke houdingen, ademhalingsoefeningen en meditatiepraktijken die tot doel hebben om stress te verminderen, de flexibiliteit te vergroten, de spieren te versterken en het algehele welzijn te bevorderen. Wat yoga zo bijzonder maakt, is dat het voor mensen van alle leeftijden en fitnessniveaus toegankelijk is.

Meer info: Ontdek waar yoga nog goed voor is. 

Hoe ziet een yogales eruit?

Een typische groepsles yoga duurt ongeveer een uur. Gedurende deze tijd leidt een gecertificeerde instructeur je door een reeks yoga-oefeningen die zijn ontworpen om verschillende spiergroepen te targeten, een goede flexibiliteit en ontspanning. Hierbij kun je denken aan:

Stap 1 – Opwarming: de les begint vaak met een rustige opwarming om de spieren los te maken.

Stap 2 – Yoga oefeningen: Hier worden diverse oefeningen gedemonstreerd die gericht zijn op het verbeteren van flexibiliteit, kracht en mentale focus. De instructeur leidt de deelnemers door een reeks houdingen, variërend van eenvoudige stretches tot meer uitdagende posities, geschikt voor alle niveaus. Er wordt ook speciale aandacht besteed aan ademhalingstechnieken, wat essentieel is voor het maximaliseren van de voordelen van yoga.

Stap 3 – Rust en ontspanning: tegen het einde van de les is er een periode van rustige yogaoefeningen waar jij helemaal tot rust van komt. Op die manier is jouw lichaam en geest in balans.

 

Begeleiding door een instructeur

Yoga vereist precisie en juiste technieken. Onze instructeurs geven voortdurend aanwijzingen voor de juiste houding, ademhaling en lichaamspositionering. Ze motiveren en dagen je uit om je grenzen te verleggen, ongeacht je niveau.

Met rustgevende muziek en persoonlijke begeleiding geniet je van een veilige en plezierige yogales bij ons.

Praktische Informatie

 • Wanneer: Vrijdag – 20u00 & zaterdag – 9u00. 
 • Duur: 1u 
 • Reservatie: Inschrijven is niet nodig
 • Benodigdheden: Comfortabele (strakke) sportkleding en sportschoenen worden aangeraden voor optimaal aan yoga te kunnen doen. Hydratatie is essentieel, dus zorg dat je een gevulde waterfles bij je hebt. GYM Plus voorziet gratis handdoeken. 
 • Prijs: Ben je al lid bij GYM Plus? Dan kan je deelnemen aan de lessen via je abonnement. Als je nieuw bent bij GYM Plus, kan je 8 dagen gratis sporten en deelnemen aan onze groepslessen.
 • Praktische tips: Kom minstens 10 minuten voor aanvang van de les, zodat je voldoende tijd hebt om eventueel advies te vragen aan de instructeur. Als het je eerste keer is, maak dit kenbaar aan de instructeur. Hij of zij kan je dan extra begeleiding en uitleg geven. Zorg dat je goed naar je lichaam luistert. Het is belangrijk om uitgedaagd te worden, maar overbelasting kan leiden tot blessures.
 • Adres: Sportcomplex Schotte – Kapellekensbaan 12, 9320 Aalst – 2de verdiep. Parking is gratis.

 

groepslessen aalst

 • Persoonlijke begeleiding
 • Individueel programma
 • Constante opvolging
 • Volautomatische toestellen
 • Gegarandeerd resultaat
 • Gediplomeerde trainers

Onze Werkwijze

Bij Gym Plus kiezen we voor een unieke werkwijze die jouw noden in kaart zetten, waardoor we met een persoonlijk schema gegarandeerde resultaten kunnen behalen.

Intake gesprek

Aan de hand van het intake gesprek gaan wat na wat de doelen zijn van de sporter. Hier nemen we de tijd om ons concept duidelijk uit te leggen aan de hand van een kleine rondleiding.

Health check

Met de health check kunnen wij je nog gerichter helpen om jouw doelen te verwezenlijken. De check wordt afgenomen door een trainer. Na de health check ben je helemaal op de hoogte van jouw échte gezondheid! 

Training

Zo is een heel efficiënte training vol afwisseling mogelijk voor de meest uiteenlopende trainingsdoeleinden. Van spieropbouw en atletiek tot sporten op professioneel niveau. En van regeneratie en revalidatie tot gewichtsverlies en vetverbranding.

Gegarandeerd resultaat

Een uitgebreid trainingsaanbod dat garant staat voor resultaat, zowel voor de beginnende als de geroutineerde sporter.
Kim Verhulst
Kim Verhulst
27/05/2023
Vriendelijk en zeer behulpzaam. Ruime nette doucheruimtes. Voldoende toestellen om in alle rust te sporten. Ook bieden ze een keuze aan groepslessen. Maar deze is eerder beperkt.
Helena Roelens
Helena Roelens
25/03/2023
Sitio profesional, te hacen un examen físico y con muy buen material. Personal muy atento y amable.
Darev Chakarov
Darev Chakarov
03/02/2023
Super
Linda Vandenborne
Linda Vandenborne
11/12/2022
Fitnessen op een toffe manier met goede begeleiding. Beschikt over handdoeken en de kans om een douche te nemen.