Groepsles indoor cycling

Wat is indoor cycling?

Indoor cycling, ook wel bekend als ‘Spinning’, is een populaire en effectieve vorm van cardiotraining. Het combineert het gevoel van buiten fietsen met de gemakken en voordelen van een binnenomgeving. Deelnemers stappen op speciaal ontworpen stationaire fietsen, die de sensatie geven van fietsen op een echte weg, zonder zich zorgen te hoeven maken over weersomstandigheden, verkeer of oneffen terrein. Bij GYM Plus hebben we geïnvesteerd in spiksplinternieuwe IC7 indoor fietsen

Hoe ziet een indoor cycling les eruit?

Een typische groepsles indoor cycling duurt ongeveer een uur. Gedurende deze tijd leidt een gecertificeerde instructeur je door een reeks oefeningen die zijn ontworpen om verschillende spiergroepen te targeten. De les ziet er als volgt uit: 

Stap 1 – Opwarming: de les begint vaak met een rustige opwarming om de spieren los te maken en de hartslag geleidelijk te verhogen.

Stap 2 – Intensieve intervallen: gedurende de les worden verschillende intensiteitsniveaus geïntroduceerd, van snelle sprints tot uitdagende beklimmingen. Dit helpt bij het opbouwen van uithoudingsvermogen en kracht.

Stap 3 – Cooling-down: tegen het einde van de les is er een periode van rustig fietsen en stretchen om de hartslag te laten dalen en de spieren te ontspannen.

 

Begeleiding door een instructeur

Techniek is cruciaal bij indoor cycling. Een verkeerde houding of traptechniek kan leiden tot verminderde effectiviteit van de training en mogelijk zelfs tot blessures. Daarom zal de instructeur gedurende de les regelmatig aanwijzingen geven over hoe je het beste kunt zitten, trappen en je lichaam kunt positioneren.

Bovendien is de instructeur er om je te motiveren en uit te dagen. Afhankelijk van jouw niveau en capaciteiten zal hij of zij je aanmoedigen om je grenzen te verleggen. Of dit nu betekent dat je een beetje harder trapt, de weerstand een tandje hoger zet of juist even een stapje terug doet, de instructeur staat altijd klaar met professioneel advies.

De combinatie van muziek, groepsdynamiek en de persoonlijke begeleiding van de instructeur zorgt ervoor dat je niet alleen een effectieve, maar ook een veilige en plezierige work-out krijgt. 

Praktische Informatie

 • Wanneer: dinsdag – 20u15 & donderdag – 19u15. Vanaf begin november tot eind februari is er ook indoor cycling is op zondag van 11u15 tot 12u15. 
 • Duur: 1u 
 • Reservatie: inschrijven is niet nodig
 • Benodigdheden: comfortabele sportkleding die goed ademt en stevige sportschoenen. Een fietsbroek met zeem kan extra comfort bieden tijdens de les. Hydratatie is essentieel, dus zorg dat je een gevulde waterfles bij je hebt. GYM Plus voorziet gratis handdoeken. 
 • Prijs: Ben je al lid bij GYM Plus? Dan kan je deelnemen aan de lessen via je abonnement. Als je nieuw bent bij GYM Plus, kan je 8 dagen gratis sporten en deelnemen aan onze groepslessen.
 • Praktische tips: kom minstens 10 minuten voor aanvang van de les, zodat je voldoende tijd hebt om je fiets in te stellen en eventueel advies te vragen aan de instructeur. Als het je eerste keer is, maak dit kenbaar aan de instructeur. Hij of zij kan je dan extra begeleiding en uitleg geven. Zorg dat je goed naar je lichaam luistert. Het is belangrijk om uitgedaagd te worden, maar overbelasting kan leiden tot blessures.
 • Adres: Sportcomplex Schotte – Kapellekensbaan 12, 9320 Erembodegem – 2de verdiep. Parking is gratis.

 

groepslessen aalst

 • Persoonlijke begeleiding
 • Individueel programma
 • Constante opvolging
 • Volautomatische toestellen
 • Gegarandeerd resultaat
 • Gediplomeerde trainers

Onze Werkwijze

Bij Gym Plus kiezen we voor een unieke werkwijze die jouw noden in kaart zetten, waardoor we met een persoonlijk schema gegarandeerde resultaten kunnen behalen.

Intake gesprek

Aan de hand van het intake gesprek gaan wat na wat de doelen zijn van de sporter. Hier nemen we de tijd om ons concept duidelijk uit te leggen aan de hand van een kleine rondleiding.

Health check

Met de health check kunnen wij je nog gerichter helpen om jouw doelen te verwezenlijken. De check wordt afgenomen door een trainer. Na de health check ben je helemaal op de hoogte van jouw échte gezondheid! 

Training

Zo is een heel efficiënte training vol afwisseling mogelijk voor de meest uiteenlopende trainingsdoeleinden. Van spieropbouw en atletiek tot sporten op professioneel niveau. En van regeneratie en revalidatie tot gewichtsverlies en vetverbranding.

Gegarandeerd resultaat

Een uitgebreid trainingsaanbod dat garant staat voor resultaat, zowel voor de beginnende als de geroutineerde sporter.
Kim Verhulst
Kim Verhulst
27/05/2023
Vriendelijk en zeer behulpzaam. Ruime nette doucheruimtes. Voldoende toestellen om in alle rust te sporten. Ook bieden ze een keuze aan groepslessen. Maar deze is eerder beperkt.
Helena Roelens
Helena Roelens
25/03/2023
Sitio profesional, te hacen un examen físico y con muy buen material. Personal muy atento y amable.
Darev Chakarov
Darev Chakarov
03/02/2023
Super
Linda Vandenborne
Linda Vandenborne
11/12/2022
Fitnessen op een toffe manier met goede begeleiding. Beschikt over handdoeken en de kans om een douche te nemen.