Groepsles core & abs

Wat is core & abs?

Core en abs verwijzen naar de spiergroepen in het centrale deel van het lichaam, waaronder de buikspieren en de kernspieren. Het versterken van deze spieren verbetert stabiliteit, balans en houding. Oefeningen zoals crunches, planks, sit-ups en leg lifts worden gebruikt om deze spieren te activeren en te versterken.

Het versterken van de core en abs kan rugpijn verminderen, sportprestaties verbeteren, een betere houding bevorderen en het risico op blessures verminderen. Kortom, het zijn essentiële spieren voor een gezond en goed functionerend lichaam.

Meer info: Lees meer over afslanken.

Hoe ziet een core & abs les eruit?

Een typische groepsles core & abs duurt ongeveer een uur. Gedurende deze tijd leidt een gecertificeerde instructeur je door een reeks oefeningen.

Stap 1 – Activeren van de kern: De les begint met oefeningen die de kern- en buikspieren activeren, zoals planken en crunches, om de spieren voor te bereiden op de training.

Stap 2 – Versterken van de spieren: Vervolgens worden intensievere oefeningen uitgevoerd om de core en abs te versterken, met oefeningen zoals sit-ups en leg lifts om de kracht op te bouwen.

Stap 3 – Cooling-down en stretching: De les eindigt met een cooling-down en stretchoefeningen om de spieren te ontspannen en de flexibiliteit te vergroten, waardoor je met een sterke en gebalanceerde kern naar huis gaat.

 

Begeleiding door een instructeur

Een instructeur is onmisbaar tijdens core & abs groepslessen. Ze zorgen voor de juiste techniek, motiveren deelnemers om hun grenzen te verleggen, waarborgen veiligheid en maximaliseren de effectiviteit van de training. Bovendien dragen ze bij aan de positieve groepsdynamiek, wat resulteert in een leuke en motiverende leservaring.

Praktische Informatie

 • Wanneer: Dinsdag – 10u00 & zaterdag – 11u00. 
 • Duur: 1u 
 • Reservatie: Inschrijven is niet nodig
 • Benodigdheden: Comfortabele sportkleding die goed ademt en stevige sportschoenen. Hydratatie is essentieel, dus zorg dat je een gevulde waterfles bij je hebt. GYM Plus voorziet gratis handdoeken. 
 • Prijs: Ben je al lid bij GYM Plus? Dan kan je deelnemen aan de lessen via je abonnement. Als je nieuw bent bij GYM Plus, kan je 8 dagen gratis sporten en deelnemen aan onze groepslessen.
 • Praktische tips: Kom minstens 10 minuten voor aanvang van de les, zodat je voldoende tijd hebt om je installeren en eventueel advies te vragen aan de instructeur. Als het je eerste keer is, maak dit kenbaar aan de instructeur. Hij of zij kan je dan extra begeleiding en uitleg geven. Zorg dat je goed naar je lichaam luistert. Het is belangrijk om uitgedaagd te worden, maar overbelasting kan leiden tot blessures.
 • Adres: Sportcomplex Schotte – Kapellekensbaan 12, 9320 Aalst – 2de verdiep. Parking is gratis.

 

groepslessen aalst

 • Persoonlijke begeleiding
 • Individueel programma
 • Constante opvolging
 • Volautomatische toestellen
 • Gegarandeerd resultaat
 • Gediplomeerde trainers

Onze Werkwijze

Bij Gym Plus kiezen we voor een unieke werkwijze die jouw noden in kaart zetten, waardoor we met een persoonlijk schema gegarandeerde resultaten kunnen behalen.

Intake gesprek

Aan de hand van het intake gesprek gaan wat na wat de doelen zijn van de sporter. Hier nemen we de tijd om ons concept duidelijk uit te leggen aan de hand van een kleine rondleiding.

Health check

Met de health check kunnen wij je nog gerichter helpen om jouw doelen te verwezenlijken. De check wordt afgenomen door een trainer. Na de health check ben je helemaal op de hoogte van jouw échte gezondheid! 

Training

Zo is een heel efficiënte training vol afwisseling mogelijk voor de meest uiteenlopende trainingsdoeleinden. Van spieropbouw en atletiek tot sporten op professioneel niveau. En van regeneratie en revalidatie tot gewichtsverlies en vetverbranding.

Gegarandeerd resultaat

Een uitgebreid trainingsaanbod dat garant staat voor resultaat, zowel voor de beginnende als de geroutineerde sporter.
Kim Verhulst
Kim Verhulst
27/05/2023
Vriendelijk en zeer behulpzaam. Ruime nette doucheruimtes. Voldoende toestellen om in alle rust te sporten. Ook bieden ze een keuze aan groepslessen. Maar deze is eerder beperkt.
Helena Roelens
Helena Roelens
25/03/2023
Sitio profesional, te hacen un examen físico y con muy buen material. Personal muy atento y amable.
Darev Chakarov
Darev Chakarov
03/02/2023
Super
Linda Vandenborne
Linda Vandenborne
11/12/2022
Fitnessen op een toffe manier met goede begeleiding. Beschikt over handdoeken en de kans om een douche te nemen.