Zo voorkom je sportblessures

Vermijd sportblessures met deze tips
08 sep

Ben je gebeten door sport? Heb je eindelijk beslist om werk te maken van je conditie? Dan is een blessure wel het laatste wat je wil. Lees daarom deze tips om een sportblessure te voorkomen.

Blijf geconcentreerd

TV-kijken, je smartphone checken of zelfs in een boekje bladeren: heel wat mensen zijn geneigd om tijdens oefeningen ook iets anders te doen. Maar verlies je jouw concentratie, dan loert het risico op blessures om de hoek. Focus daarom op je oefeningen. En als je toch meer wil, dan is bijpassende muziek een ideale manier om jouw training iets extra te geven.

Fitness onder begeleiding

Een professionele coach zorgt er voor dat je oefeningen op een correcte manier uitvoert. Hij of zijn zal er bijvoorbeeld voor zorgen dat je niet overdrijft. Het uitvoeren van te zware oefeningen is immers een klassieke oorzaak van sportblessures. Wil je de voordelen van persoonlijke begeleiding combineren met de motivatie die uitgaat van samen sporten? Dan is fast fitness in een kleine groep een ideale oplossing.

Ga veilig om met toestellen

Gewichten terugplaatsen en te snel lossen of vallen op de loopband: fitnesstoestellen zijn uiteraard gemaakt om veilig te sporten, maar je moet wel blijven opletten. Blijf bewust van het gewicht en de beweging van de toestellen waarmee je aan de slag gaat.

Sla nooit de opwarming over

Zonder enige opwarming stevig in een zware oefening vliegen, dat is om problemen vragen. Een goede opwarming zorgt er voor dat je in spieren doorbloed raken. En zo zijn ze minder vatbaar voor blessures. Doordat je ademhaling intenser wordt, krijgen je spieren ook meer zuurstof. En ook dat is belangrijk.

Vermijd nieuwe blessures

Heb je toch last van een blessure? Zorg dan dat het bij die ene keer blijft. Begin bijvoorbeeld niet te snel opnieuw te sporten. Het genezingsproces kan soms tergend traag verlopen, maar achteraf zal je tevreden zijn dat je niet te snel begon. Wel gaat de medische wereld er steeds meer van uit dat gecontroleerde beweging nuttig kan zijn bij herstel van blessures. Afhankelijk van de aard van jouw blessure hoef je dus niet altijd helemaal stil te zitten.

Wil jij werk maken van een fit en vitaal gevoel? Contacteer ons gerust voor meer info over fast fitness en onze ander aanbod.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze maandelijkse acties en evenementen.
© 2024 Gym Plus Aalst. All Rights Reserved.  |  Sitemap  |  Privacy policy
Website laten maken door conversal