Welke sport past bij mij?

17 jun

Je wil zo graag wat vaker sporten of misschien wel eindelijk beginnen met bewegen. Je hebt al zoveel geprobeerd maar het is moeilijk om vol te houden. Misschien doe je niet de sport die voor jou gemaakt is. Gym Plus geeft je graag wat tips & tricks om te bekijken welke sport bij je past.

Een sport kiezen

Iedere sport heeft een eigen karakter en een eigen doel. Sommige zijn heel intensief en vragen veel inspanning op een korte periode, andere zijn dan weer op uithoudingsvermogen gericht. Er zijn sporten die je individueel beoefent, maar je kan ook voor een teamsport kiezen. Het aanbod is bijna oneindig en een keuze maken is zeker niet makkelijk.

Er zijn nog andere redenen die je sportkeuze bepalen. Denk bijvoorbeeld aan de bereikbaarheid. De kans is altijd groot dat je een voetbalclub in je buurt hebt, maar kies je voor hockey, golf of pakweg korfbal dan kan het zijn dat je je een heel eind moet verplaatsen. Ook dat vraagt tijd. Denk goed na of je die verplaatsing enkele keren per week wil gaan doen.

Daarnaast is ook je eigen conditie en gestel niet te onderschatten. Heb je regelmatig last van je knieën en gewrichten? Dan is hardlopen waarschijnlijk niet jouw ideale sport. En wanneer je nooit eerder aan duursport deed dan laat je die triatlon ook best nog even aan je voorbij gaan.

Ben je een groepsdier of sport je liever individueel? Kan je je makkelijk vrijmaken om op vaste tijdstippen te trainen of vul je je sportmomenten liever wat flexibeler in? Kies je voor kracht of voor uithouding? Het zijn allemaal vragen die rijzen bij de keuze van jouw sport.

Laat je door ons adviseren

Bij Gym Plus vind je op iedere sportvraag een antwoord. Onze sportadviseur staat je graag bij in je keuze. Maar zelf bieden we ook trainingen op jouw maat aan. Voel je je het meest gemotiveerd in groep? Bekijk dan zeker ons aanbod aan groepslessen. Indoor cycling, pop pilates of fast fitness, een stevige portie fun in groep maakt je workout alvast een stuk leuker.

Ga je liever individueel aan de slag wanneer het jou uitkomt? Kies dan voor een cardiotraining op maat. Samen met onze trainer bepaal je waar je aan wil werken, wat je doel is en hoeveel tijd je erin wil investeren. Wij maken dan een schema op maat voor jou.

Te weinig tijd om te sporten? Dat is vanaf nu geen excuus meer. Dankzij onze eGym & MX4 volg je een intens programma dat je in sessies van slechts 30 minuten weer topfit maakt.

Wil je meer weten over ons aanbod en ben je op zoek naar een professionele sportadviseur die jou helpt de juiste keuzes te maken? Neem gerust contact met ons op of spring eens binnen voor een kennismakingsgesprek.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze maandelijkse acties en evenementen.
© 2024 Gym Plus Aalst. All Rights Reserved.  |  Sitemap  |  Privacy policy
Website laten maken door conversal