Wanneer kan ik sporten voor of na een operatie?

Wanneer kan ik sporten voor of na een operatie
24 jul

Een medische ingreep is nooit leuk, maar soms wel noodzakelijk. Zo’n operatie heeft ook een invloed op je spieren en sportprestaties. In de periode van de ingreep liggen je spieren namelijk helemaal stil. Toch kan je je lichaam al voorbereiden door vooraf de geschikte training te volgen.

Ook nadien is de juiste beweging bij revalidatie aangewezen. Vanaf nu kan je om te sporten voor of na een operatie ook bij Gym Plus terecht!

Sporten voor een operatie

Je mag de impact van een operatie op je spieren niet onderschatten. Niet enkel tijdens de operatie zelf, maar ook bij de revalidatie is je mogelijkheid om te sporten beperkt. Maar met de juiste voorbereiding kan je je lichaam al trainen en zal het herstel een stuk sneller verlopen.

Zeker bij een ingreep aan de gewrichten of wanneer je een prothese nodig hebt is het van groot belang dat je spieren zich kunnen aanpassen aan de nieuwe situatie. We noemen dat prevalidatie, een voorzet op de revalidatie nadien. Daarom gaan we je bij Gym Plus al voor de operatie voorbereiden met de juiste spiertraining.

Prevalidatie

Dankzij onze prevalidatie zal jouw lichaam beter kunnen omgaan met de gevolgen van de medische ingreep. Door de spieren – en ook de algemene fysieke conditie – te trainen verlies je minder kracht tijdens en na de operatie waardoor het revalidatieproces minder hard wordt.

Die extra spieropbouw vooraf is erg belangrijk. In de periode van de operatie lig je meestal langere tijd op bed. Dan neemt je spiermassa in snel tempo af. Heb je geen extra kracht opgebouwd, dan zal het nadien zwaarder zijn om terug in goede fysieke conditie te komen. Bij Gym Plus neem je dus al een flinke voorsprong op je revalidatie.

Ook na de ingreep zijn we er voor jou

Hoe goed je jezelf ook hebt voorbereid op de operatie, een revalidatie zal je nooit helemaal kunnen vermijden. Zeker bij een operatie aan de gewrichten of bij het inplanten van een prothese zullen je spieren moeten wennen aan de nieuwe situatie.

Met de juiste oefeningen en een gepersonaliseerd programma helpt Gym Plus je om er weer helemaal te staan. Wanneer je het programma start en met welke intensiteit je het volgt hangt natuurlijk af van je eigen fysieke mogelijkheden na de ingreep. Maar wat je wensen of noden ook zijn, onze trainers werken voor jou graag een schema op maat uit.

Meer weten over de beste voorbereiding op jouw komende operatie? Neem vrijblijvend contact met ons op voor alle advies en informatie.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze maandelijkse acties en evenementen.
© 2024 Gym Plus Aalst. All Rights Reserved.  |  Sitemap  |  Privacy policy
Website laten maken door conversal