Waarom sporten bovenaan jouw lijst met goede voornemens moet staan!

Waarom sporten bovenaan jouw lijst met goede voornemens moet staan!
12 jan

Elk jaar begint traditioneel met goede voornemens. Meestal hebben die te maken met een gezondere levensstijl. Dat is logisch, want na de feestdagen kan ons lichaam wel een gezonde boost gebruiken. Gezond leven wil ook zeggen: meer bewegen. We vertellen je dus graag waarom sporten bovenaan jouw lijst met goede voornemens moet staan!

Sporten in het nieuwe jaar.

In een lijst met goede voornemens mag sport zeker niet ontbreken. Het is de ultieme manier om jezelf beter in je vel te voelen en met meer energie in het leven staat. Dat sport gezond is, dat is algemeen geweten, maar de positieve invloeden van sport op je hele welzijn, daar staan we soms te weinig bij stil.

Want sporten verhoogt niet alleen je lichamelijke weerstand, je bouwt er ook je mentale weerstand mee op. Dat betekent dat je beter bestand bent tegen stress. En is minder stress ook niet zo één van die typische voornemens? Met sport sla je dus twee vliegen in één klap.

Uiteraard, want sporten heeft een positieve invloed op je gewicht. En gewicht verliezen is alweer een gekend voornemen. Zet sport dus bovenaan je lijst met goede voornemens en al de rest komt vanzelf!

Verantwoord sporten in 2021

Helaas is sporten in de sportschool of in clubverband momenteel nog niet mogelijk. Maar laat dat geen excuus zijn om minder te bewegen. Want omdat we nu vaker (verplicht) thuis zijn of van thuis uit werken valt onze vaste routine weg en laten we onze dagelijkse of wekelijkse work-out wel eens linksliggen.

Dat is spijtig want blijven sporten in zeker in deze tijden meer dan ooit van belang om in vorm te blijven en de juiste spirit in je hoofd te houden. Kies daarom voor vaste momenten op de dag waarop je gaat sporten. Dat kunnen enkele eenvoudige oefeningen thuis zijn, of een stevige stap- of loopsessie in de buitenlucht.

Heb je nog niet zoveel sport-ervaring en wil je jouw jaar vol enthousiasme sportief inzetten, let dan wel even op! Zonder voorbereiding te intensief sporten heeft een averechts effect. Je lichaam heeft nood aan een rustige opbouw om kwetsuren te vermijden. Bovendien moet je je spieren en gewrichten tussendoor de nodige rust geven. Want rust is een belangrijk onderdeel van de sport.

Bij Gym Plus geven we je graag meer advies over veilig sporten. Bij ons kan je verantwoord sporten, ook op afstand. Wij hebben een Stay Fit @ Home programma ontwikkeld waarbij je vanuit je eigen bubbel toch in groepsverband kan blijven sporten. Wil je meer informatie over ons programma? Neem dan snel contact met ons op en begin alvast te werken aan je goede voornemens.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze maandelijkse acties en evenementen.
© 2024 Gym Plus Aalst. All Rights Reserved.  |  Sitemap  |  Privacy policy
Website laten maken door conversal