Waarom krachttraining zo goed is voor jou

Ontdek de voordelen van krachttraining
08 sep

Bij krachttraining denken veel mensen aan gewichtsverlies of spierversterking. Dat zijn uiteraard twee belangrijke aspecten. Maar er is meer. Ontdek 5 bijkomende voordelen van krachttraining.

Gewicht blijft onder controle

Met krachttraining kan je gewicht verliezen. Maar er is meer. Regelmatige krachttraining zorgt er ook voor dat jouw lichaam meer calorieën verbrandt tijdens andere activiteiten. Het positief effect is er dus niet enkel tijdens de training, maar ook tijdens je dagelijkse activiteiten. Zo hou je jouw gewicht onder controle en dat is fijn nadat je inspanningen deed om gewicht te verliezen.

Positief effect op ziektes

Patiënten die geregeld aan krachttraining doen, ondervinden een positief effect op hun ziekte. Zo ervaren mensen met artritis minder pijn. Patiënten met diabetes type-2 kunnen met krachttraining hun bloedsuikerspiegel verbeteren, gecombineerd met andere gezonde gewoonten.

Minder rugpijn

Krachttraining kan rugklachten doen dalen. Heb je een zittend beroep, dan loop je het risico op lage rugklachten. Maar met krachttraining verminderen die dus, zelfs al blijf je veel tijd achter je PC doorbrengen. Trainingsprogramma’s kan je aanpassen. Zo kunnen ook mensen met rugklachten aan krachttraining doen.

Betere coördinatie en houding

Een betere houding, een versterkt evenwicht en een betere coördinatie: krachttraining verbetert je lichamelijk welbevinden. Mensen die kampen met een slechte lichamelijke balans, kunnen die met krachttraining aanpakken.

Een beter gevoel

Meer endorfines, dat is nog zo’n positief gevolg van krachttraining. Dat zijn stoffen met een natuurlijk pijnstillend effect. Maar ze geven je ook een goed gevoel. Krachttraining heeft ook positieve gevolgen voor je slaap, je gemoedstoestand en je levenskwaliteit.

Ben je overtuigd? Probeer dan de eGym-Cirkel van GymPlus Schotte. Op 8 volautomatische toestellen train je in groep en toch volgens je eigen profiel. Contacteer ons gerust voor meer informatie.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze maandelijkse acties en evenementen.
© 2024 Gym Plus Aalst. All Rights Reserved.  |  Sitemap  |  Privacy policy
Website laten maken door conversal