Waarom is samen sporten leuk en efficiënt?

Samen sporten is leuk en efficiënt
06 mrt

Sporten is één ding, blijven sporten nog iets anders. Vaak is de funfactor cruciaal om het sporten vol te houden. En die funfactor is vaak groter als je samen met anderen sport. Bovendien is dat gewoon ook er efficiënt.

Quality time samen

Werk, relatie, gezin, hobby’s: wanneer heb je nog eens tijd om jouw vrienden te zien? Het antwoord: bij het sporten. Een wekelijkse sportafspraak is een bijzonder efficiënte manier om vriendschappen te onderhouden in onze drukke levens. Ga maar eens na: de vrienden die je het vaakst ziet, zijn waarschijnlijk degenen waarmee je elke week gaat sporten.

De stok achter de deur

Je vriend of vriendin laat je niet in de kou staan. Je wekelijks sportmoment zal je niet zo snel laten vallen als er iemand anders op jouw aanwezigheid rekent. Bovendien kan je ook samen een bepaald doel nastreven, wat ook werkt als stok achter deur. Je wilt toch niet dat jouw maatje te veel voorsprong neemt?

Verleg je grenzen

Deskundige begeleiding kan je helpen om je grenzen te verleggen en dat geldt ook voor jouw eigen motivatie. Maar ook de aanmoediging en het idee dat je niet wilt onderdoen voor een vriend of vriendin, kunnen er voor zorgen dat je een stap verder durft te gaan.

Dubbele portie motivatie

Laten we eerlijk zijn, zelfs de grootste sportfreak heeft er soms wel eens wat minder zin in. Naast een coach kunnen ook je medesporters je vlot over je motivatiedip helpen. Volg je groepslessen, dan zit je in een groep gelijkgestemden die allemaal hetzelfde doel voor ogen hebben. Qua motivatie kan dat tellen.

Plezier verzekerd

Sporten is fun, maar het is dat nog meer als je er samen met je dierbaren kan van genieten. Samen lachen en afzien tijdens het trainen, achteraf nog gezellig een drankje nuttigen: samen sporten is gewoonweg plezant.

Interesse in ons aanbod? Contacteer ons gerust.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze maandelijkse acties en evenementen.
© 2024 Gym Plus Aalst. All Rights Reserved.  |  Sitemap  |  Privacy policy
Website laten maken door conversal