Waarom is personal training goed voor je?

5 redenen waarom personal training goed voor je is
14 jun

Maak je zelf vaak plannen om eindelijk meer te gaan sporten of om wat extra kilo’s te verliezen? En ben je dan zo iemand die vol enthousiasme begint maar moeite heeft om vol te houden. Je bent zeker niet alleen. Gelukkig is er een oplossing die echt leidt tot resultaat. Hier zijn 5 redenen waarom personal training goed voor je is.

1.     Training op maat

Eén van de grote risico’s wanneer je op jezelf begint met sporten is dat je te snel en te veel wil doen. Daardoor verhoog je het gevaar op blessures en lig je misschien meteen weer stil. Een personal trainer bespreekt samen met jou je doelen en je sportieve ervaring. Daarmee wordt er een sportief programma opgesteld dat helemaal op jouw maat is.

2.     Voedingsadvies

Sporten om gewicht te verliezen is één ding, een gezond eetpatroon is minstens even belangrijk. Je personal trainer bekijkt je eetgewoontes en helpt je met een dieet op maat van jouw doelstelling. Maar ook wie volop traint voor een sportieve prestatie heeft baat bij een aangepast dieet. Een personal trainer geeft je advies over het beste sportdieet voor jou.

3.    Persoonlijke opvolging

Wie alleen sport en dieet heeft weinig controle over de vorderingen. Met een personal coach is die controle er wel, wat voor extra motivatie zorgt. Je trainer doet op regelmatige basis een persoonlijke opvolging. Knelpunten worden besproken en bijgestuurd wanneer nodig. Zo blijft je programma op maat.

4.    Coaching en motivatie

Een personal trainer is er niet alleen om je prestaties op te volgen en bij te sturen, hij is er ook om je te coachen doorheen het traject. Gaat het wat minder, dan staat je coach er om jou opnieuw te motiveren en zo je doelen te halen.

5.    Ga voor een gezonde levensstijl

Het zou zonde zijn om, wanneer je je doel gehaald hebt, terug te vallen op slechte, oude gewoontes en opnieuw kilo’s te verzamelen en conditie te verliezen. Een personal coach geeft je tips en adviezen om je nieuwe levensstijl vol te houden gedurende jaren.

GymPlus heeft een speciaal programma waarbij gediplomeerde personal trainers je van A tot Z begeleiden in je sportieve doel of doorheen je dieet. Lees er alles over op onze website en maak vandaag nog een afspraak als eerste stap naar een gezond leven.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze maandelijkse acties en evenementen.
© 2024 Gym Plus Aalst. All Rights Reserved.  |  Sitemap  |  Privacy policy
Website laten maken door conversal