Meest gemaakte fouten in de fitness

27 aug

Met het einde van de zomer – en de daarbij horende barbecues en terrasjes – in zicht, wordt het stilaan tijd om onze sportroutine weer op te pakken. Om het maximum aan resultaten en plezier te behalen, raden wij je aan om rekening te houden met de vier onderstaande tips en zo de meeste gemaakte fouten in de fitness te vermijden. Want het zou jammer zijn dat je geblesseerd of gedemotiveerd geraakt door verkeerd te sporten.

1. DURF ADVIES VRAGEN

Twijfel je of je een toestel juist gebruikt of een oefening op de correcte manier uitvoert? Aarzel dan niet om hulp te vragen aan één van onze trainers. Hij/zij kijkt met plezier of je de oefening goed uitvoert én toont je oefeningen die afgestemd zijn op jouw doelen. Je zou de eerste niet zijn die een vervelende blessure oploopt door een oefening verkeerd uit te voeren. En dat werkt niet echt motiverend.

2. Neem voldoende rust

Het nemen van voldoende rust is even belangrijk als het sporten zelf. Je lichaam heeft tijd nodig om te herstellen. Hoeveel rust je nodig hebt, is afhankelijk van de intensiteit van je training en je fysieke conditie. Gun jezelf tijd. Rome is niet in één dag gebouwd.

3. Core stability is key

Met core stability wordt de stabiliteit van de romp en de rug bedoeld. Een zwakke core stability zorgt ervoor dat het lichaam minder kracht heeft wat kan leiden tot nek- en rugkklachten. Wissel isolerende oefeningen af met compound oefeningen en train zo onbewust de lichaamsdelen die je minder belangrijk acht. Meer kracht in je core verbetert je algemene sportprestaties.

4. Wissel af

Vermijd een eenzijdig sportschema en wissel cardio af met krachttraining of work-outs. Door trainingen aan hoge- en lage intensiteit te combineren, verspreid je de trainingsbelasting voor je lichaam wat opnieuw resulteert in minder blessures. Bovendien is de combinatie van kracht en cardio ook goed voor de vetverbranding. Altijd leuk meegenomen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze maandelijkse acties en evenementen.
© 2024 Gym Plus Aalst. All Rights Reserved.  |  Sitemap  |  Privacy policy
Website laten maken door conversal