Maak je lichaam klaar voor de zomer met deze vier tips

16 apr

De zomer komt er stilaan aan en dat wil zeggen: zon, zee en strand. En als het even kan ook een strakker lichaam zonder al dat extra wintervet. Gym Plus geeft je graag wat tips en tricks voor een summer-proof-body.

1.     Tijd voor beweging

Het klinkt misschien als een klassieker, maar beweging is nog steeds de beste manier om van je overtollige wintervet af te raken. Nu het stilaan langer licht blijft is een avondjogging geen slecht idee. Maar hardlopen is niet voor iedereen weggelegd. Het is belastend voor je gewrichten en net als bij het kerstdiner geldt ook hier: overdaad schaadt. Om blessures te vermijden overdrijf je dus best niet. Anders is het meteen gedaan met bewegen.

Je kan eens wat vaker met de fiets naar het werk. Fietsen is een minder belastende manier van bewegen, je komt op je werk aan met een fris hoofd en bovendien moedigen veel werkgevers fietsen financieel aan.

Is de afstand te groot, heb je geen geschikte fiets en is hardlopen niets voor jou, dan heeft Gym Plus altijd een geschikt schema op maat van jouw wensen en mogelijkheden.

2.     Eet gezonder

Nu de lente in het land is krijgen we ook weer een meer gevarieerd aanbod op ons bord. Zorg vooral voor meer groenten en fruit in je dieet. Combineer die met magere vleessoorten als wit vlees en kip of eet vis. Wat vaker vegetarisch eten kan zeker geen kwaad.

Kies voor magere melkproducten en vermijd te veel koolhydraten uit brood, aardappelen en pasta. Maar vooral: drink voldoende water. Streef ernaar om minstens anderhalve liter water per dag te drinken. Op warme dagen mag dat gerust wat meer zijn.

Let wel op: wanneer je intensief sport waarbij je veel energie verbruikt en massa’s zweet verliest dan is een goed gebalanceerd sportdieet heel belangrijk. Onze specialisten vertellen je er graag alles over. Bovendien kan je bij Gym Plus terecht voor het uitgebreide Lignavita voedingsgamma voor snel en evenwichtig afslanken.

3.     Wat met alcohol?

Af en toe een glaasje kan geen kwaad, maar denk eraan dat alcohol bijzonder veel suikers en calorieën bevat en bijgevolg een echte dikmaker is. Bovendien zorgt alcohol ervoor dat je wel eens wat vaker naar ongezonde snacks als chips of koekjes gaat grijpen.

Alcohol heeft ook geen al te beste invloed op je sportprestaties en uithoudingsvermogen. Werk je aan een lichaam dat klaar is voor de zomer, laat die alcohol dan best even aan de kant. Je zal beter slapen, meer energie hebben en de kilootjes gaan er sneller af.

4.     Hier met die zon

Uit zonlicht haal je veel energie. Het is namelijk een belangrijke bron van vitamine D en die zorgt ervoor dat we vrolijker en met meer energie door het leven gaan. Vitamine D geeft ons zelfs sterkere botten en tanden.

Maar let ook op. Stel je lichaam niet meteen te lang bloot aan de eerste zonnestralen. Want dan wordt de straling zelfs gevaarlijk. Voldoende bescherming met de juiste zonnecrème en af en toe wat schaduw opzoeken zijn niet slecht.

Heb je wat hulp nodig bij het bereiken van jouw zomerbody? Kom langs bij Gym Plus. Wij geven je aangepast advies voor voeding en training en coachen je om jouw doel te bereiken. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en een aanbod op maat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze maandelijkse acties en evenementen.
© 2024 Gym Plus Aalst. All Rights Reserved.  |  Sitemap  |  Privacy policy
Website laten maken door conversal