Kinderyoga brengt jouw kind in balans

Kinderyoga
20 feb

Nog meer dan vroeger worden kinderen de hele dag door gestimuleerd door externe prikkels. School, televisie, tablet, games, sport… De combinatie van prestatiedruk op school, bij de sportclub of bij het gamen, met de prikkels die ze elders krijgen brengt veel kinderen uit balans.

Kinderyoga laat kinderen terug in contact komen met zichzelf. Het zorgt voor een adempauze in hun steeds drukkere leven en leert hen weer wat echte gevoelens zijn?, zonder interferentie van de buitenwereld. Kinderyoga brengt jouw kind in balans.

Waarom kinderyoga?

Voor volwassenen zijn de voordelen van yoga al veel langer gekend. Het brengt innerlijke rust, je sluit je voor even af van de buitenwereld en je leert je concentreren op je eigen lichaam en je eigen gevoel. Maar niet alleen volwassenen hebben er baat bij om even tot zichzelf te komen tijdens een yoga sessie. Ook onze kinderen worden meegesleurd in een maatschappij die ons overspoelt met prikkels.

Kinderen zijn daar zelfs nog een stuk gevoeliger voor dan volwassenen. Boodschappen komen harder aan, indrukken zijn heviger. Een kind dat voortdurend wordt blootgesteld aan die externe stimulansen heeft het steeds moeilijker om tot zichzelf te komen. En daar biedt kinderyoga een oplossing voor.

Tijdens een sessie kinderyoga leren de deelnemers hun eigen lichaam weer kennen en wordt er op een speelse manier omgegaan met beweging, creativiteit, ademhaling en relaxatie.

Kinderyoga bij Gym Plus

Bij Gym Plus starten we binnenkort met speciale sessies kinderyoga. In groepjes van 5 tot 15 kinderen gaan we op speelse wijze rond bepaalde 3 thema’s werken: Magical Moves, groeien en bloeien en wondere wereld. We houden reeksen van telkens 3, 3 en 4 lessen. Tijdens die reeksen leren de kinderen zich op een leuke manier ontspannen en leren ze omgaan met het eigen lichaam.

Zo komen ze terug in balans en staan ze sterker tegenover de buitenwereld. Kinderyoga werkt niet alleen aan het innerlijke kind. Het is de ultieme oefening om het lichaam soepel te houden en het heeft een positieve invloed op de ontwikkeling van de motoriek.

Wil jij ook meer weten over ons kinderyoga aanbod of schrijf je jouw kind graag in voor één van de reeksen? Volg ons dan zeker op Facebook voor meer info en updates of houd de affiches in onze sportzaal goed in de gaten! Je kan natuurlijk ook steeds rechtstreeks contact met ons opnemen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze maandelijkse acties en evenementen.
© 2024 Gym Plus Aalst. All Rights Reserved.  |  Sitemap  |  Privacy policy
Website laten maken door conversal