Kan ik sporten met een nieuwe tattoo?

Sporten na tattoo
20 jul

Liet jij recent een tattoo zetten? Of ben je van plan om dat binnenkort te doen? Lees dan eerst onze tips over sporten na het zetten van een tattoo.

Laat de tattoo genezen

Een tattoo is eigenlijk een schaafwond en die laat je best eerst genezen voor je weer intensief gaat sporten. Zweet kan de genezende huid immers irriteren. Het hangt ook wat af van de tattoo die je liet plaatsen: grote tattoos en tattoos dichtbij een gewricht zorgen ervoor dat je huid veel in beweging is als je sport. In dat geval duurt de genezing nog langer en is de kans op irritatie groter. Bij kleinere tattoos kan je normaal gezien dus iets sneller weer aan het fitnessen. Ga je bij een deskundige tatoeëerder of een personal trainer, dan kan je hem of haar ook om raad vragen.

De ene sport is de andere niet

Fitnessen kan je dus vrij snel hervatten na het zetten van een tattoo. Maar voor andere sporten houd je je beter toch iets langer gedeisd. De volledige genezing van een tattoo duurt twee tot zes weken. Duik in die periode niet in het zwembad, het bubbelbad of de sauna. Om te beginnen is lang weken in water niet goed voor je kersverse tattoo. Maar er dreigt vooral ook infectiegevaar zolang de wond niet volledig genezen is. Vermijd in de genezingsperiode ook contactsporten als voetbal of gevechtssporten. Doe je aan E-gym/cardio bij GymPlus of volg je groepslessen? Vraag gerust advies aan een van onze coaches.

En daarna? Pas op met de zon!

Van zodra de wond helemaal genezen is en je geen complicaties ondervindt, kan je met een gerust hart weer aan het sporten. Maar let wel op als je gaat sporten in de zon: ook na het genezingsproces blijft de getatoeëerde huid nog lange tijd erg gevoelig voor Uv-stralen. Die kunnen al vrij snel een pijnlijke reactie veroorzaken, blijkt uit een onderzoek van de American Academy of Dermatology. Daarin ontdekten de onderzoekers ook dat rode en gele tinten de huid nog gevoeliger maken voor zonnebrand dan andere kleuren. Bovendien kan de zon de kleuren van jouw tattoo doen vervagen. Insmeren met zonnebrandolie (minimum factor 30) of je tattoo afdekken met een kledingstuk is de boodschap. Ook tijdens het skiën kan je best opletten met een nieuwe tattoo i.v.m. zon, zweet en irritaties.

Wil jij die nieuwe tattoo laten zetten op een strak lichaam? Ontdek Gym Plus Health waarbij we jou niet alleen fysiek, maar ook op vlak van voeding bijstaan. Bekijk ons aanbod of contacteer ons voor meer info.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze maandelijkse acties en evenementen.
© 2024 Gym Plus Aalst. All Rights Reserved.  |  Sitemap  |  Privacy policy
Website laten maken door conversal