Hoe vaak zou je best sporten?

Geregeld sporten is gezond
23 nov

Sporten is gezond, je zal weinig mensen tegenkomen die daaraan twijfelen. Maar hoe vaak zou je best sporten? Is één keer per week voldoende of moet je jezelf elke dag in het zweet werken?

Het Vlaams Instituut Gezond Leven becijferde hoe vaak je als volwassene best beweegt om gezond te leven. Om te beginnen zijn bewegingen van lichte intensiteit een basis. Rechtstaan, (traag) stappen, maar bijvoorbeeld ook koken: het lijken simpele dingen, maar vooral mensen met een zittend beroep letten er best op om toch geregeld licht te bewegen.

Daarnaast is een extra inspanning zeker ook nodig. Enkel lichte bewegingen volstaan dus niet. Voor meer intensieve bewegingen zijn er drie opties:

  • Je doet minstens 150 minuten per week bewegingen van matige intensiteit zoals fietsen, rustig zwemmen en stevige wandelen.
  • Je doet minstens 75 minuten per week bewegingen van hoge intensiteit zoals sporten, intensief doorzwemmen of stevig fietsen. Je hoeft niet de volledige 75 minuten na elkaar te bewegen. Opsplitsen over bijvoorbeeld twee of drie sessies in de fitness kan best.
  • Je combineert matig en hoog intensieve bewegingen gedurende 150 minuten. Daarbij geldt dat 1 minuut intensief bewegen dubbel telt.

Meer bewegen mag natuurlijk ook. Meer zelfs, meer bewegen dan de minimumtijden hierboven is goed voor je gezondheid.

Ook voor senioren, jongeren, kinderen en zelfs baby’s is beweging belangrijk. Uiteraard moeten de frequentie, de intensiteit en de moeilijkheidsgraad aangepast zijn aan de leeftijd en de fysieke mogelijkheden.

Hedendaagse bewegingsconcepten spelen in op het drukke leven van vandaag. Zo kan je met de eGym-Cirkel al vanaf 2 trainingen van 30 minuten in 10 dagen fitter en vitaler worden. De persoonlijke instellingen en de ingebouwde afwisseling zorgen voor een effectieve en leuke training. Het resultaat is gegarandeerd.

Waarom is sporten goed voor jou?

Twijfel je nog of sporten goed voor je is? We zetten graag nog even de positieve effecten op een rij:

  • Sporten is goed voor jouw lichaam: je hersenen en geheugen worden gestimuleerd, je hart wordt getraind, je spijsvertering wordt bevorderd, je slankt af.
  • Sporten geeft een goed gevoel: sporten is een ideaal middel tegen stress. Bovendien voel je een pak meer energie.
  • Sporten is leuk: samen of alleen, competitief of voor de fun, sporten kan heel leuk zijn. Vind je de sport die bij je past, dan bestaat de kans op een gezonde verslaving.

Meer info over ons aanbod? Contacteer ons gerust.

Interesse in onze eGym-cirkel? Schrijf nu in en geniet van een unieke korting.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze maandelijkse acties en evenementen.
© 2024 Gym Plus Aalst. All Rights Reserved.  |  Sitemap  |  Privacy policy
Website laten maken door conversal