Hoe de eindejaarsdiners overleven zonder bijkomende kilo’s?

Hoe de eindejaarsdiners overleven zonder bijkomende kilo's
04 dec

De feestdagen zullen dit jaar vermoedelijk anders dan anders zijn. Geen grote familiefeesten of diners met vrienden. Maar als er één ding is waar de gemiddelde Belg zich steevast aan zal houden, dan is het aan lekker eten. En gelukkig kan dat ook zonder teveel slechte invloed op ons gewicht. Lees daarom onze tips over hoe de eindejaarsdiners overleven zonder bijkomende kilo’s.

De traditionele eindejaarskilo’s

Tijdens de feestdagen koken we wat uitgebreider en zetten we eten op tafel met meer vetten en suikers dan wat ons lichaam gewoon is. Zo nemen we vaak teveel calorieën op en zet ons lichaam die reserve om in vet. En dan komen de kilo’s erbij, zo eenvoudig is het.

Bovendien heeft die vet- en suikerrijke voeding een hogere energetische waarde dan gezonde voeding waardoor de reserve nog sneller wordt opgebouwd. En daarbij komt dat het gemiddelde eindejaarsdiner niet echt de bouwstoffen bevat die ons lichaam nodig heeft voor een evenwichtig dieet.

En omdat we meer tijd aan tafel en in de keuken doorbrengen krijgt ons lichaam niet de kans om die overtollige calorieën te verbranden. Een gezonde afwisseling tussen eten en bewegen is dus nodig, anders eindigen we het jaar met extra kilo’s op de weegschaal. Die wegwerken is bij de meeste mensen het eerste goede voornemen voor het nieuwe jaar, maar het kan ook anders! Lees hier hoe je de eindejaarsdiners kan overleven zonder bijkomende kilo’s.

Kilo’s vermijden

Neen, je hoeft al dat lekkers niet zomaar te laten. Met deze eenvoudige tips zal je zien dat je ook zonder overtollige kilo’s aan het nieuwe jaar kan starten! Stuk voor stuk kleine stappen die je lichaam ook tijdens de feestdagen gezond houden.

Bij lekker eten hoort een goed glaasje wijn. En dat mag, natuurlijk. Maar vermijd teveel alcohol want dat is een bron van calorieën en alcohol zal je hongergevoel nog aanwakkeren. Een goede tip om alcohol te minderen is om meer water te drinken. Je kan bijvoorbeeld met jezelf afspreken dat je per slok wijn één glas water drinkt. Zo raakt je maag sneller gevuld en wordt je eetlust afgeremd. Bovendien zorgt water ervoor dat de afvalstoffen beter worden afgevoerd.

Nog een simpele tip: blijf niet de hele tijd aan tafel zitten. Daar zijn twee belangrijke redenen voor: ten eerste zal je sneller geneigd zijn om nog meer te eten wanneer het voor je neus op tafel staat. En ten tweede geef je je lichaam de kans om de maaltijd te verteren wanneer je gaat bewegen. Je geeft je maag rust en ze recupereert beter.

En tenslotte: blijf sporten, ook tijdens de feestdagen! Alleen of in groepsverband met ons online aanbod, blijven sporten is de beste garantie dat je die vervelende kilo’s de baas blijft. Wil je meer weten over ons sport aanbod tijdens de feestdagen? Neem dan vandaag nog contact met ons op.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze maandelijkse acties en evenementen.
© 2024 Gym Plus Aalst. All Rights Reserved.  |  Sitemap  |  Privacy policy
Website laten maken door conversal