Het belang van een personal trainer

Personal trainer - het belang ervan
08 mrt

Dit is voor veel mensen herkenbaar: je begint gemotiveerd te sporten want je hebt een doel voor ogen: gewicht verliezen, een sportief doel bereiken, revalideren na een kwetsuur, conditie opbouwen om je beter in je vel te voelen… Maar na een tijdje verdwijnt de motivatie en komen er meer en meer excuses om de work-outs te skippen.

Daar kunnen verschillende redenen voor zijn: er is niemand die je prestaties opvolgt, je trainingsschema is niet realistisch, je beschikt over onvoldoende informatie over de relatie tussen je voeding en je sport. Een personal trainer is dan de ideale oplossing. We vertellen je graag meer over de voordelen.

Waarom een personal trainer?

Een personal trainer zorgt er in feite voor dat jij jouw sportieve doel bereikt. En om dat te doen heeft zo’n coach heel wat troeven in handen:

  • Je krijgt een schema op maat: je personal trainer bekijkt samen met jou je doelstelling en stelt een persoonlijk plan op om daar te geraken. Daarbij wordt gekeken naar je huidige conditie, de tijd die je aan je training kan besteden en de meest geschikte oefeningen om je doel te bereiken. Wie te snel en te intensief begint met sporten houdt het vaak niet lang vol en heeft een groter risico op letsels. Jouw coach past dat aan op jouw maat, want het is heel belangrijk te weten welk sportschema het best bij je past.
  • Opvolging van de prestaties: geef toe, iemand die jouw prestaties opvolgt en je daarin coacht, dat is toch een extra motivatie om vol te houden, niet? En bovendien kan er tussentijds worden bijgestuurd wanneer het programma te zwaar of net te licht zou zijn.
  • Deskundig voedingsadvies: om het allerbeste uit je programma te halen zal je personal trainer ook je eetgewoontes bekijken en je aangepast voedingsadvies voorstellen om je doel nog sneller te bereiken.
  • Bewegingsadvies: heb je bepaalde oefeningen in je programma of is je (loop)houding niet helemaal goed, dan stuurt je personal trainer dit bij. Daardoor haal je een maximum rendement en verklein je de kans op blessures.

Het is natuurlijk altijd leuk om samen naar een resultaat te werken. Zeker voor de individuele sporter is een personal trainer een mooi duwtje in de rug.

Is een personal trainer duur?

Toegegeven, het klinkt natuurlijk wel mooi om een personal trainer te hebben. En toch hoeft dit helemaal niet duur te zijn. Bij Gymplus Schotte kan iedere sporter rekenen op persoonlijke begeleiding en een programma op maat. Ons professionele team staat voor je klaar om samen met jou aan je doel te werken.

Want of het nu gaat om een beginnende fitnesser of doorwinterde sporter, onze personal trainers begeleiden je van A tot Z. Wil je daar meer over weten? Neem dan snel contact met ons op en leer alles over onze begeleiding op maat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze maandelijkse acties en evenementen.
© 2024 Gym Plus Aalst. All Rights Reserved.  |  Sitemap  |  Privacy policy
Website laten maken door conversal