Gezond afslanken doe je zo

Gezond afslanken bij Gym Plus
26 sep

Vol motivatie extreem gaan diëten, het helpt ongetwijfeld om op korte termijn heel wat overtollig gewicht kwijt te spelen. Maar het leidt niet vaak tot succes op langere termijn. Omdat je bij Gym Plus zowel terecht kan voor voedingsadvies als voor sportbegeleiding weten wij hoe gezond afslanken werkt. We geven je graag wat tips en tricks. Wil je er nog meer over weten? Maak hier een afspraak met één van onze coaches.

Voedingsadvies

Ieder pondje gaat door het mondje… het is een oud gezegde, maar er zit wel een kern van waarheid in. Je eetgewoontes hebben een belangrijke invloed op je lichaamsgewicht. Calorieën die je via voeding tot je neemt worden weer verbrand wanneer je lichaam meer energie nodig heeft. Beweeg je onvoldoende dan heb je minder energie uit eten nodig en worden de overtollige calorieën omgezet in vet.

Je dieet moet dus afgestemd zijn op je levensstijl. Een renner in de Tour de France heeft misschien wel 5 of 6 keer meer energie nodig dan een gemiddeld persoon. Wil je zelf afslanken dan is het belangrijk om suikers en vetten te vermijden en voldoende te bewegen. Op die manier verbrand je op een gezonde manier veel calorieën.

In samenwerking met Lignavita kan je bij ons terecht voor professioneel voedingsadvies. Wij bieden je eveneens een ruim gamma gezonde producten. De Lignavita producten zijn proteïnerijk en geven je de juiste bouwstoffen zonder dat je honger moet gaan lijden zoals bij veel misleidende crashdiëten. Zo bevatten onze voedingswaren de nodige hoeveelheden vitaminen en mineralen.

De eiwitten zorgen trouwens voor een sterker gestel en bevorderen de spieropbouw. Spieren geven je lichaam een strakkere vorm en zorgen ervoor dat je je fitter en dus beter in je vel voelt.

Bewegen, bewegen en bewegen!

Een aangepast voedingspatroon alleen is meestal niet voldoende om gewicht te verliezen, het is belangrijk om ook voldoende te bewegen. Heb je lang geen sport gedaan, dan is het cruciaal om rustig op te bouwen en je lichaam niet te veel te forceren. Want dan zou je wel eens een tegengesteld effect kunnen bereiken: overbelasting van de spieren met kwetsuren tot gevolg.

Onze professionele coaches kunnen je begeleiden bij het bepalen van het juiste trainingsprogramma dat bij jou past. Zo ben je er zeker van dat je op de juiste manier je conditie kan opbouwen zonder je lichaam meteen te veel te belasten.

Wil je meer weten over onze programma’s die je helpen met gezond afslanken of heb je interesse om deel te nemen aan onze cursus, neem dan vandaag nog contact met ons op!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze maandelijkse acties en evenementen.
© 2024 Gym Plus Aalst. All Rights Reserved.  |  Sitemap  |  Privacy policy
Website laten maken door conversal