Deze sporten zijn geschikt om samen met je partner te doen

sporten om samen met je partner te doen
04 feb

Nu we allemaal wat vaker thuiszitten door Corona is het des te belangrijker om goed te blijven bewegen. Maar omdat sportclubs een tijdje verplicht gesloten zijn moeten we op zoek naar andere sporten om fit en gezond te blijven. En dan is je partner misschien wel je beste sportmaatje! Wat zijn dan de meest geschikte sporten om samen met je partner te doen?

Samen sporten met je partner

Niet iedereen houdt ervan om alleen te sporten. Helaas is samen bewegen niet altijd mogelijk in deze periode. Fitnesscentra zijn gesloten, sportclubs mogen slechts heel beperkt activiteiten organiseren en de meeste competities liggen volledig stil.

Dan is je partner natuurlijk de ideale sportmaat. Je blijft in je eigen bubbel en je hoeft niet helemaal alleen te gaan sporten. Natuurlijk is niet iedere sport geschikt om met z’n tweeën te doen, maar toch is het aanbod groot genoeg.

  • Wandelen: eigenlijk is wandelen een heel dankbare sport. Je bent in beweging, geniet van de buitenlucht en ontdekt er misschien nog leuke plekjes door. Bovendien bepaal je samen de afstand en een tempo dat voor de beide partners vol te houden is.
  • Fietsen: ook iets wat heel veel partners tijdens de afgelopen lockdown hebben ontdekt: samen fietstochten maken in de eigen omgeving. Ga je samen met je partner fietsen, kies dan natuurlijk wel een afstand en een tempo dat je allebei aankan. Of ga mountainbiken, een heel intensieve sport die je perfect samen kan doen.
  • Yoga: een typische sport om in groep te doen, maar ook met je partner is yoga erg leuk en ontspannend. Er bestaan zelfs speciale yoga oefeningen voor koppels, zeker het proberen waard!

Nog meer sporten als koppel

Hopelijk keert ons normale leven snel terug en kunnen we weer kiezen uit een veel ruimer sportaanbod om samen met je partner te doen. Typische ploegsporten zijn niet altijd geschikt voor partners maar gelukkig is er nog veel andere keuze.

  • Dansen: de partnersport bij uitstek en veel intensiever dan wat veel mensen denken. Een uurtje dansen met je partner staat garant voor een stevige workout!
  • Squashen: de manier om je eens goed uit te leven. Heel intensief, want met een uurtje squashen verbrand je algauw zo’n 900 Kcal! En je hoeft er geen wedstrijd van de maken.
  • Fitness: samen naar de fitness en toch op je eigen tempo en intensiteit trainen, dat is het grote voordeel van fitnessen met je partner. Ieder werkt een persoonlijk programma af terwijl je lekker samen aan het sporten bent.

Zoek je een sport om samen met je partner te doen? Denk er dan vooral aan dat je iets kiest wat jullie allebei leuk vinden en waarbij je hetzelfde tempo kan houden. Net daarom staat joggen niet in deze lijst want je eigen tempo lopen is zo belangrijk.

Wil je meer weten over samen sporten en ben je op zoek naar de juiste sport voor allebei? Check dan zeker het aanbod van Gym Plus!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze maandelijkse acties en evenementen.
© 2024 Gym Plus Aalst. All Rights Reserved.  |  Sitemap  |  Privacy policy
Website laten maken door conversal