Boost jouw immuunsysteem

Boost-jouw-immuunsysteem
28 jul

Boost je immuunsysteem met een gezonde levensstijl

Het zal je niet verbazen dat een gezond lichaam beter bestand is tegen virussen, verkoudheden en andere ongemakken. En eigenlijk is het helemaal niet zo moeilijk om je eigen weerstand te versterken. Met een aantal eenvoudige tips kom je al een heel eind.

Let op je voeding! Een evenwichtig voedingspatroon zorgt niet alleen voor een gezond gewicht, je boost er je immuunsysteem ook grondig mee. Want door gezond te eten krijgt je lichaam alle vitaminen, mineralen, antioxidanten en andere noodzakelijke stoffen binnen om weerstand te kweken.

Drink voldoende: het hoofdbestanddeel van ons lichaam is water. Wie er een gezonde levensstijl op nastreeft heeft er alle belang bij om de waterhuishouding van het lichaam op peil te houden. Zorg daarom dat je elke dag tot 2 liter water drinkt. Beweeg je veel? Drink dan zeker meer. Je doet je lichaam er een plezier mee, voert afvalstoffen uit je lijf af en het remt je zin in zoetigheden.

Verzorg jezelf! Wil je jouw immuunsysteem versterken, zorg dan goed voor jezelf. Houd je gebit gezond want dan hoeft je lichaam alvast niet te vechten tegen pijn, ontstekingen en andere ongemakken. Heb ook aandacht voor je slaapritme. En gun jezelf voldoende frisse lucht. De buitenlucht is een stuk gezonder en virussen maken er minder kans.

Meer sporten is goed voor je

Een sterker lichaam is natuurlijk een belangrijke boost voor je immuunsysteem. Door voldoende te sporten en te bewegen voel je je niet alleen sterker, je lichaam is ook beter bestand tegen ongewenste vervelende virussen.

Bewegen stimuleert de bloedsomloop en door meer te zweten stoot je lichaam extra afvalstoffen uit. Je kweekt ook endorfine, wat je immuunsysteem alweer versterkt. Dagelijks 30 tot 60 minuten intensief bewegen bevordert de aanmaak van witte bloedlichaampjes en andere belangrijke immuunstoffen.

Wie teveel van zijn of haar lichaam eist zorgt dan weer voor een negatief effect. Zorg dus voor een goed evenwicht tussen sporten en rust. Het is verstandig om gecontroleerd en op je eigen niveau te sporten. Laat je daarom begeleiden door de professionals van GymPlus.

Wij zorgen voor een trainingsprogramma op maat, volgens je eigen doelstellingen. Wil je een boost geven aan je immuunsysteem, meer kracht ontwikkelen of je algemene conditie verbeteren? Sport je graag in groep of houd je meer van een individueel programma? Bij ons is dat allemaal mogelijk. Neem vandaag nog contact op voor meer advies en een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze maandelijkse acties en evenementen.
© 2024 Gym Plus Aalst. All Rights Reserved.  |  Sitemap  |  Privacy policy
Website laten maken door conversal