Kan ik blijven sporten met rugpijn?

Last van je rug? Stop niet met sporten
18 okt

Rugpijn: veel mensen hebben er helaas last van. Eén van de vragen als je last hebt aan je rug is of je nog wel kan blijven sporten. Het antwoord is in veel gevallen: ja!

Veel voorkomende kwaal

Rugpijn is een veel voorkomende kwaal. Het feit dat velen onder ons een zittend beroep uitoefenen, is daar niet vreemd aan. Maar de meeste rugklachten gaan na verloop van tijd vanzelf weg. Een veel voorkomende variant is lage rugpijn, waarbij de pijn kan uitstralen naar je been of bil. Problemen met je spieren en gewrichten liggen vaak aan de basis van lage rugpijn. En daar kan je iets aan doen.

Bewegen is goed

Stilzitten doet jouw rug meer kwaad dan goed. Bewegen is dus de boodschap. Maar wel op een verantwoorde manier. Vanuit het niets plots heel zwaar beginnen trainen zal je rug geen goed doen. Pak je het slim aan, dan train je de spieren van je rug en je buik. En zo vorm je een natuurlijke bescherming van jouw rug, ook als je jouw werkdagen slijt achter een computer. Combineer dat – indien nodig – met het aanpakken van een slechte houding of overgewicht en in veel gevallen zal de rugpijn een stuk verminderen of zelfs verdwijnen. In sommige gevallen kan ook begeleiding door een kinesist wenselijk zijn.

Fitness laat je gezond sporten

Als je beslist hebt om te bewegen, volgt uiteraard de vraag op welke manier je dat zal doen. Fitness is ideaal om gezond te sporten. Je overbelast je rug niet, maar traint je rug- en buikspieren wel. Persoonlijke begeleiding zorgt er voor dat je volgens een aangepast programma traint. Geleidelijk bouw je op en dat doe je best door geregeld te trainen. Sporadisch fanatiek trainen zal jouw rug niet vooruit helpen. Dat je jouw spieren voelt na een tijd zonder sport is logisch, maar grote last mag je niet ondervinden.

De conclusie is duidelijk: in veel gevallen is verantwoord bewegen zonder te overdrijven net aan te raden als je last hebt van rugpijn.

Wil je weten wat wij kunnen betekenen voor jouw rug? Contacteer ons gerust.

Nog tot 30 oktober geniet je van onze opendeuractie. Schrijf je snel in, er zijn nog maar enkele plaatsen beschikbaar.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze maandelijkse acties en evenementen.
© 2024 Gym Plus Aalst. All Rights Reserved.  |  Sitemap  |  Privacy policy
Website laten maken door conversal