Afvallen: goed idee, maar doe het slim

Gezond afslanken kan
27 dec

Tijdens deze eindejaarsdagen gaan we van de ene feesttafel naar de andere. Onvermijdelijk volgt vroeg of laat de vraag hoe we die extra kilo’s er weer af krijgen. Goeie vraag, maar probeer er wel een correct antwoord op te geven. Want over afvallen doen een pak wilde verhalen de ronde.

Stop niet met eten

Bijna of helemaal niets meer eten is een bijzonder slecht idee. Meer zelfs, het helpt je hoegenaamd niet om gezond af te vallen. Om te beginnen zal je eerder vocht dan vet verliezen. En bovendien hou je zo’n crashdieet toch nooit lang vol. Ga je echt te ver, dan wordt het zelfs gevaarlijk voor je gezondheid.

Blijf eiwitten eten

Eiwitten of proteïnen zijn essentiële bouwstenen voor je lichaam, ze onderhouden je botten en je spieren. Eiwitten blijven eten is dus de boodschap. Je vindt ze in dierlijke producten als vlees, vis en zuivel. Maar ook plantaardige producten kunnen een bron van eiwitten zijn. Probeer wel niet te veel producten te eten die ook veel koolhydraten bevatten. Door tijdelijk geen of weinig koolhydraten te eten, haalt je lichaam energie uit het lichaamsvet en dat zorgt er voor dat je afslankt.

Dieet onder begeleiding

Afvallen moet één van de meest gemaakte goede voornemens zijn bij de start van het nieuwe jaar. Te vaak wagen mensen zich lukraak aan een dieet zonder echt te weten of dat goed voor hen is. Bovendien hebben ze vaak geen idee wat dat dieet met hun lichaam doet. Kies daarom voor afvallen onder begeleiding. Een coach kan je op weg zetten, aanmoedigen en verhoogt de kans dat je het dieet succesvol blijft volgen.

Blijf lekker eten

Veel mensen die een dieet volgen, houden ermee op omdat ze verlangen naar lekker eten. Maar een goed dieet combineert afslanken met lekker en voldoende eten. Zo is de kans dat je het volhoudt een pak groter. Een dessert of zoetigheidje, een snack of een stevige warme maaltijd: je hoeft ze niet op de zwarte lijst te zetten, zolang je maar kiest voor een goede, niet-dikmakende variant.

Wil jij in 2018 ook de kilo’s te lijf gaan? Contacteer ons snel en verneem hoe wij je kunnen helpen met effectief afslanken.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze maandelijkse acties en evenementen.
© 2024 Gym Plus Aalst. All Rights Reserved.  |  Sitemap  |  Privacy policy
Website laten maken door conversal