7 tips om je vetverbranding een boost te geven!

25 jan

Velen weten hoe ze kracht opbouwen en hun vetverbranding stimuleren, maar het gaat in de praktijk toch nog vaak fout. Daarom laten we je hieronder zien welke basisfactoren nodig zijn voor het succesvol verlagen van je vetpercentage.

Onze tips zijn er trouwens niet alleen voor sporters, ze kunnen ook worden gebruikt door mensen die graag willen afvallen. Hou steeds in het achterhoofd om gezond af te slanken. Wij helpen je daar graag bij.

Lees hieronder onze  7 tips om je vetverbranding en een flinke boost te geven.

1. Consuminderen

Hiermee bedoelen we dat je structureel iets minder calorieën per dag binnen moet krijgen dan je nu doet. De kans is groot dat je nu meer calorieën inneemt dan je verbruikt en dus logischerwijs boven je zogeheten dagelijkse behoefte consumeert. Die dagelijkse behoefte is het aantal calorieën dat je lichaam nodig heeft en gebruikt voor energie, maar alles daarboven wordt opgeslagen (vaak in de vorm van lichaamsvet).

2. Vermijd snelle koolhydraten

Hoewel sommige mensen in de eerste plaats vetten laten staan voor een hogere vetverbranding, klopt dit niet helemaal.

Het is natuurlijk wel zo dat vetten de meeste calorieën per gram bevatten (namelijk 9 calorieën per gram), in tegenstelling tot koolhydraten (4 calorieën per gram) en eiwitten (ook 4 calorieën per gram). Voor de beperking van je dagelijkse inname van calorieën kan je hier natuurlijk wel een beetje rekening mee houden.

Maar het zijn vooral de snelle koolhydraten (en ook suikers) die voor overgewicht zorgen. Je krijgt die extra gemakkelijk binnen omdat ze in veel producten zitten. Daardoor kunnen suikerverslaving, hormoonregeling, conditionering en andere zaken ontwikkelen die mensen sneller dik maken.

3. Lichaamsbeweging en sporten

We hoeven je niet uit te leggen dat sporten zorgt voor een hogere vetverbranding. Er zijn echter wel verschillen in de effectiviteit van bepaalde sporten.

Krachttraining, cardio en groepslessen zijn uitstekende manieren om je vetverbranding te stimuleren. Ons S.H.I.T. programma is ook heel efficiënt. Je gaat met dit programma in korte tijd heel intensief trainen onder begeleiding. Het voordeel hiervan is dat tijdens, maar ook na je trainingen de vetverbranding nog lang blijft doorgaan.

4. Onbewerkte producten gebruiken.

Wanneer je teveel snelle koolhydraten (suikers) uit producten wil vermijden dan zijn onbewerkte producten een aanrader.

Denk hierbij aan (zoals de naam al zegt) producten waaraan geen kleur-, geur- en smaakstoffen zijn toegevoegd. Ze komen recht uit de natuur en helpen je met de verhoging van vetverbranding. Ze zijn bovendien niet enkel gezond, je zal merken dat onbewerkte producten ook overheerlijk zijn.

5. Drink 2 liter water per dag

Genoeg water drinken is hoe dan ook gezond en het helpt eveneens je vetverbranding te verhogen. Het is de beste dorstlesser en bevat 0 calorieën. Zorg ervoor dat je elke dag minimaal 2 liter water drinkt (of meer).

Naast water kan je gerust wel eens een tas koffie of thee drinken (liefst zonder suiker of melk), maar laat frisdranken en fruitsappen best staan.

6. Meer eiwitten uit je voeding halen

Ook het verhogen van eiwitten in je voedingspatroon kan leiden tot een verhoging van je vetverbranding. Je bent sneller verzadigd, de opname van eiwitten kost meer energie dan bij andere macronutriënten en het zijn de bouwstenen van spiermassa. Neem dus gerust wat meer eiwitten, zeker wanneer je regelmatig gaat sporten. Onze Lignavita producten bevatten evenwichtige porties van eiwitten, plantaardige vetten, vezels, vitaminen en minderalen.

7. Genieten van het leven en van ontspanning

Na alle inspanningen moet je af en toe eens goed kunnen ontspannen. Geniet zoveel mogelijk van het leven want je ingesteldheid heeft ook een positief effect op je vetverbranding. Probeer stress te vermijden want dat is vaak nergens voor nodig en kan vetopstapeling juist in de hand werken.

Je kan nu meteen aan de slag gaan met deze tips om je vetverbranding te verhogen. Wil je nog meer tips die je hierbij ondersteunen onze coaches staan steeds voor je klaar tijdens jouw bezoek.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze maandelijkse acties en evenementen.
© 2024 Gym Plus Aalst. All Rights Reserved.  |  Sitemap  |  Privacy policy
Website laten maken door conversal