5 tips om sporten langer vol te houden

07 mei

Ken je het gevoel van beginnen met sporten om niet zoveel later al op te geven? Je bent zeker niet alleen. Wel spijtig dat je je mooie ambities zo snel opbergt want wie volhoudt profiteert pas echt van de voordelen van sport: een goed gevoel, een strak lichaam, goede conditie,… Daarom geven we hier 5 tips om sporten langer vol te houden.

Kies voor een sport die bij je past

Elke sport is anders. En sommige sporten liggen je al beter dan andere. Dus wil je sporten langer volhouden dan kies je best een sport die echt bij je past. Zo wordt je work-out geen opdracht, maar geniet je er meer van en houd je vanzelf langer vol. Ben je op zoek naar de beste sport voor jou en heb je nog wat tips of advies nodig? Onze professionele trainers staan steeds voor je klaar.

Stel jezelf een duidelijk doel

Wanneer je naar een doelstelling toe kan werken dan blijf je makkelijker gemotiveerd. Dat doel kan bijvoorbeeld zijn : 10 kg gewicht verliezen op 5 maanden tijd, of : binnen 6 maanden een halve marathon uitlopen.

Iedereen heeft een ander, eigen doel. Om vol te houden zorg je ervoor dat jouw doel realistisch is en dat je er op de beste manier geraakt. Daarom is het belangrijk om samen met een coach de doelen te stellen en een trainingsprogramma op maat te maken. Bij GymPlus krijg je een personal coach die je van A tot Z begeleidt.

Sport niet altijd alleen

Samen sporten werkt extra motiverend! Plan je samen met een sportpartner je sessies in dat passen ze beter in je agenda en bereid je jezelf er makkelijker op voor. Maar je kan natuurlijk ook kiezen voor sporten in groep. Het groepseffect zorgt er niet alleen voor dat je makkelijker volhoudt, het is nog eens extra gezellig ook.

Focus op het gevoel na de training

Geraak je niet meteen op gang, denk dan aan het goede gevoel dat je krijgt na een work-out. Inderdaad, na het sporten heb je een voldaan gevoel en krijg je lekker veel energie. Zie het als een beloning voor je training. Zeg tegen jezelf: “als ik straks dat gevoel wil hebben moet ik nu gaan sporten.”

Kies voor een personal trainer

Met een personal trainer heb je alles wat je nodig hebt om sporten langer vol te houden. Je krijgt een programma op maat zodat jij op jouw tempo je doel bereikt. Daarnaast leer je de juiste oefeningen aan waardoor je de kans op blessures verkleint. Want opnieuw starten na een blessure is dubbel zo moeilijk.

Van een personal coach mag je ook voedingsadvies verwachten. Sport je om af te vallen of train je voor een topprestatie? Voeding is een belangrijk onderdeel van jouw traject. En tenslotte heb je een coach die je motiveert en jouw prestaties opvolgt. Het was nooit zo makkelijk om sporten langer vol te houden.

Wil jij ook zo’n coach of zoek je jouw ideale work-out om je doel te bereiken? Neem dan vandaag nog contact op met GymPlus in Aalst.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze maandelijkse acties en evenementen.
© 2024 Gym Plus Aalst. All Rights Reserved.  |  Sitemap  |  Privacy policy
Website laten maken door conversal