5 redenen om naar de kine te gaan

Kine draagt bij tot gezond sporten
07 jun

Een bezoek aan de kinesitherapeut kan heel wat lichamelijke problemen verlichten of zelfs verhelpen. Wij geven je 5 goede redenen om een bezoek aan de kine te overwegen.

Kinesitherapie wérkt

Een degelijk programma bij de kinesist werkt. Zo is afdoende wetenschappelijk bewezen dat rugpijn vermindert door een oefenprogramma op maat. Ook het dagelijks functioneren verbetert. Maar ook voor andere aandoeningen is bewezen dat kine een positief effect heeft.

Kinesitherapie: ook preventief

Hervallen in een blessure of een nieuwe aandoening oplopen, dat wil je zoveel mogelijk vermijden. Kinesitherapie werkt preventief. Zo zal de sportkinesitherapeut jou als sporter in totaliteit behandelen. Zo vermijd je toekomstige kwetsuren.

Meer dan de sessies bij de kine

Een deel van de kinesitherapie bestaat uit het aanleren van oefeningen om je houding te verbeteren. Dat is belangrijk, want zo hou je jouw lichaam in vorm, ook als de sessies bij de kinesitherapeut afgelopen zijn.

Je blijft gezond sporten

Blijven bewegen is één van de doelstellingen van kinesitherapie. Doordat je pijn verdwijnt of vermindert, kan je meestal op jouw ritme blijven sporten. En dat heeft natuurlijk een positief effect op jouw welbevinden. De sportkinesitherapeut zal je een wetenschappelijk onderbouwd trainingsadvies geven. Zo weet je wat je moet doen om gezond te sporten zonder je lichaam te overbelasten.

Maak gebruik van de terugbetaling

Met een voorschrift van de (huis)arts voor kinesitherapie kan je genieten van een terugbetaling via het ziekenfonds. Belangrijk is wel dat je de behandeling start ten laatste twee maanden na de datum van het voorschrift. Het exacte terugbetalingstarief is afhankelijk van je sociaal statuut en je ziektebeeld.

Ben je overtuigd dat kinesitherapie iets voor jou is? Of wil je eerst wat meer info over onze visie op kinesitherapie? Contacteer ons gerust. Sportkinesitherapeut Charlotte De Pus staat klaar om een behandeling op maat uit te werken.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze maandelijkse acties en evenementen.
© 2024 Gym Plus Aalst. All Rights Reserved.  |  Sitemap  |  Privacy policy
Website laten maken door conversal